Van afval naar nieuwe stoel : De Blue Finn


De Blue Finn draadframe stoel is een zeer goed stapelbare, multifunctionele stoel met een kunststof zitting en rug van tenminste 85% gerecyclede Bluewrap (wikkels voor het steriel houden van medische instrumenten).

Precisie, betrouwbaarheid en optimale hygiëne is letterlijk van levensbelang. De levering van steriele instrumenten voor operatiekamers is daarom ook topprioriteit voor ziekenhuizen. Om deze instrumenten steriel te houden worden ze afgedekt met inpakmateriaal, in veel gevallen: Bluewrap. En hoewel dit afvalmateriaal niet te voorkomen is, is het verminderen van afval voor ieder ziekenhuis een belangrijk streven.



De grondstof

Bluewrap bestaat voor 100% uit polypropyleen, zogenoemd meltblown en spunbond homo-polypropyleen. Bluewrap ziet er niet uit als plastic maar eerder als een vezelachtig materiaal. Toch is polypropyleen goed te recyclen. Het vraagt echter wel om een ander recyclingproces dan bijvoorbeeld het recyclen van PET-flessen. Bluewrap wordt gebruik, afgedankt en vervolgens in samenwerking met een afvalverzamelaar ingezameld.



Waarde creëren

 Ieder Jaar worden er duizenden kg’s aan bluewrap weggegooid. Zonde!

Dat vinden de ziekenhuizen. Dat vinden wij. Vandaar Dat  samen cet Bywyd en andere ketenpartners gezocht hebben naar een oplossing voor de verwerking van dit Restmateriaal.  









Heb je interesse?  Neem contact met ons op en wij beantwoorden je zo snel mogelijk.

Of je kan ons ook bellen.

Rita: 0473 28 88 52

Greta: 0476 23 66 87 

Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag meer info over een van onze producten of heeft u een specifieke vraag? Neem dan gerust contact met ons op.